Biomimicry Business Change Manager (BBCM)

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 22 september 2020 de:

Opleiding tot Biomimicry Business Change Manager (BBCM, 42 PE-punten)

Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in change management.

Folder Biomimicry Business Change Manager Biomimicry CentreOrganisch veranderen

Hoe kunt u de veranderingen in organisaties op een natuurlijke manier sturen/begeleiden?
Strategische, operationele en innovatiegedreven veranderingen hebben een hogere succesfactor indien biomimicry wordt toegepast (LAMP-research). U leert in de opleiding Biomimicry Business Change Manager hoe de natuur u kan helpen om veranderingen efficiënter en effectiever vorm te geven.

Inhoud

Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de modellen en technieken vanuit biomimicry voor veranderingstrajecten.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als verandermanager en uw visie op veranderen centraal. Tijdens de praktijkbijeenkomsten gaat u een businesscase uitwerken en analyseren, waarbij u wordt uitgedaagd om uw kennis van biomimicry toe te passen.
De praktijkdag bestaat uit het spelen van een klimaatgame waarbij u aanschuift aan een van de klimaattafels van Quagga Island en uitgedaagd wordt het eiland in een zo kort mogelijke tijd klimaatneutraal te krijgen.

5 O-verandermodel biomimicry

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag.
De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die leiding (gaan) geven aan een veranderingsproces. U bent bereid nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van kennis van de natuur, verandermanagement, integraal denken, veerkracht en communicatietechnieken. U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om veranderingstrajecten succesvol te doorlopen? Heeft u het idee dat de aanpak van veranderingstrajecten anders kan en moet? Wilt u handvatten krijgen om weerstand te kunnen verminderen en de mens centraal te stellen? Dan is deze opleiding zeker iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Biomimicry Business Change Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw opleiding tot gecertificeerd verandermanager. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het sturen van veranderingen in continue veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van sturen en plannen. Als Biomimicry Expert bent u helemaal voorbereid als verandermanager op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

 22 september 2020: Introductie biomimicry en verandermanagement

6 oktober 2020: Organisatieveranderingen

20 oktober 2020: Samenwerkingsverbanden

3 november 2020: Gedragsaspecten

17 november 2020: Ontwerpen veranderproces en transformatiemanagement

1 december 2020: Praktijkdag – Klimaatgame spelen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.499,- (exclusief btw).
Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Een oud-cursist: 

“deze opleiding heeft heel veel toegevoegd en ik heb nooit eerder een opleiding gevolgd die mij zo aan het denken heeft gezet en waar ik nog steeds elke dag profijt van heb. Ik doe nu veel dingen anders dan voor de opleiding. Bedankt!”

Inschrijven

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 475,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Het beest in uw organisatie” en “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “The Nature of Business: Redesigning for Resilience” geschreven door Giles Hutchins en “Het veranderboek” geschreven door S. en W. Ten Have en B. Janssen.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze opleiding wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 310,- (exclusief btw), tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

Folder Biomimicry Business Change Manager Biomimicry Centre

Folder: BBCM