Sustainability & Business Development Manager (SBDM)

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 29 september 2020 de:

Opleiding tot Sustainability & Business Development Manager (SBDM, 42 PE-punten)

Sustainability strategie, business modellen en product development voor duurzame organisaties, gebruikmakend van biomimicry modellen en technieken.

Folder Sustainability & Business Development Manager Biomimicry CentreSustainability & Business Development Manager is een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in sustainability. Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Sustainable innovaties, business modellen en business cases hebben een hogere succesfactor indien biomimicry technieken worden toegepast. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainability & Business Development Manager het verschil te maken.

Inhoud

Sustainability management op basis van biomimicry technieken en Natuurlijke principes Biomimicry Centre dashboards. Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor sustainability management.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als businessmanager/directeur en uw visie op sustainability centraal. Tijdens de praktijkbijeenkomsten gaat u een sustainability businesscase uitwerken en analyseren, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een sustainability strategie en businessmodellen.
De praktijksessie bestaat uit het spelen van een klimaatgame waarbij u aanschuift aan een van de klimaattafels van Quagga Island en uitgedaagd wordt het eiland in een zo kort mogelijke tijd klimaatneutraal te krijgen.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze sustainability opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De sustainability opleiding is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in duurzame organisaties: de organisaties van de toekomst. U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie, process efficiency en designoplossingen. U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan inzichten om te kunnen sturen en adviseren op het gebied van sustainability? Heeft u het idee dat innovatie en de implementatie van de sustainability doelstellingen anders kan en moet? Wilt u voor uw organisatie de sustainability expert zijn? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten sustainability opleiding biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. Deze sustainability opleiding komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze sustainability opleiding ontvangt u het certificaat: Sustainability & Business Development Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Duurzaamheidsvraagstukken en continu veranderende organisaties door wijzigende maatschappelijke inzichten vragen om een andere manier van managen. Sustainability vraagt om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

29 september 2020: Sustainable Development Goals, circulaire economie & sustainability business strategieën

13  oktober 2020: Sustainability business modellen, sustainability businesscases, value propositions

27 oktober 2020: Natuurlijke designprincipes, productinnovatie en vormgeving & lichtgewicht materialen 

10  november 2020: Technologische ontwikkelingen, cultuur, transformatiemanagement 

24 november 2020: Life cycle assessment (LCA), CO2-footprint, ISO, MVI, SDG-dashboard

8 december 2020: Praktijkdag – Klimaatgame spelen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.499,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 475,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: ‘Firm of the Future 3.8′ geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature’ geschreven door Janine M. Benyus, ‘Biomimetic Design Method for Innovation and Sustainability’ geschreven door Y. Helfman Cohen en Y. Reich, ‘LCA- A practical guide for students, designers and business managers’ geschreven door J.G. Vogtländer, ‘Sustainability’ geschreven door Gilbert S. Hedstrom, ‘Cradle to Cradle’ geschreven door Michael Braungart & William McDonough en ‘The Environmental Design Pocketbook’ geschreven door Sofie Pelsmakers.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 310,- exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

Folder Sustainability & Business Development Manager Biomimicry Centre

Folder: SBDM