Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE)

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 25 september 2020 (VOL, de volgende start op 12 februari 2021)  de:

Opleiding tot Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE, 42 PE-punten)

Sustainable business modellen en sustainable reporting en performance measurement waarbij u gebruikmaakt van biomimicry modellen en technieken. Hoe gaat u om met de klimaatverandering en kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie?

Folder Sustainability Controller for Enterprise Excellence Biomimicry CentreSustainability Controller for Enterprise Excellence is een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in sustainability control/management.
Sustainable innovatie, business modellen en business cases hebben een hogere succesfactor indien biomimicry technieken worden toegepast.
U ervaart in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainable Controller/Manager het verschil te maken.

Inhoud

FPO-model Biomimicry CentreIn deze opleiding leert u sustainable control/management op basis van biomimicry technieken. Ook krijgt u uitleg over de Klimaatwet en hoe u met verschillende tools zoals de CO₂-Prestatieladder en Life Cycle Assessment (LCA) uw organisatie toekomstbestendig kunt maken.

Het leertraject bestaat uit theorie- en praktijkbijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor sustainability control/management.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als (Business/Sustainability) Controller/Manager/CFO en uw visie op sustainability centraal.
Tijdens de praktijkbijeenkomsten gaat u onder meer een sustainable strategie bepalen, klimaatgesprekken voeren en een duurzaam ontwerp en klimaatdashboard maken.
De praktijkdag bestaat uit het spelen van een klimaatgame waarbij u aanschuift aan een van de klimaattafels van Quagga Island en uitgedaagd wordt het eiland in een zo kort mogelijke tijd klimaatneutraal te krijgen.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in duurzame/netwerkorganisaties; de organisaties van de toekomst. U bent bereid nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van duurzaamheid, klimaatverandering, gedragsbeïnvloeding, transformaties, wendbaarheid en innovatieve oplossingen.
U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om te kunnen sturen en adviseren op het gebied van sustainability? Heeft u het idee dat de aanpak van innovatie en de implementatie van wendbaarheid anders kan en moet? Wilt u handvatten krijgen om dashboards voor de organisatie van de toekomst te bouwen en de klimaatuitdaging aan te gaan? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. De opleiding Sustainability Controller for Enterprise Excellence komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Sustainability Controller for Enterprise Excellence. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding, RC- of (business)control opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het in control blijven in continu veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vragen om een andere manier van management- en stuurinformatie. Duurzaamheid vraagt om gedragsveranderingen, de circulaire economie om ander denken. Als Biomimicry Expert bent u helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

25 september 2020: Sustainable Development Goals (SDG’s), sustainable strategieën & business modellen

9 oktober 2020: Circulaire economie, cradle-to-cradle en natuurlijk ontwerpen

23 oktober 2020: Trends, cultuur & organisatie van de toekomst

6 november 2020: Life cycle assessment (LCA), life cycle costing (LCC) en CO₂-footprint

20 november 2020: Sustainable business cases, SDG-dashboard en GRI/IR-reporting

4 december 2020: Praktijkdag – Klimaatgame spelen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.499,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven 

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 475,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “LCA – A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door Joost G. Vogtländer, “Business Sustainability geschreven door Zabihollah Rezaee , “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers, “Sustainability”  geschreven door Gilbert S. Hedstrom en “Cradle to Cradle” geschreven door Micheal Braungard & William McDonough.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 310,- exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

Folder Sustainability Controller for Enterprise Excellence Biomimicry Centre

Folder: SCEE