Future Proof Tech & Trends

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 20 februari 2020 de:

Opleiding Future Proof Tech & Trends (FPTT, 42 PE-punten)

Blockchain, artificial intelligence, Internet of Things, drones, 3D-printen, het zijn allemaal disruptieve ontwikkelingen. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Future Proof Tech & Trends is een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Tech. Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een digitale en technologisch sterke organisatie? Technologische innovaties, het ontstaan van nieuwe business modellen en de digitalisering van de maatschappij, veerkracht en wendbaarheid kunnen we leren van de natuur. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als bestuurder het verschil te maken.

Inhoud

Technologisch is bijna alles mogelijk. Op basis van biomimicry technieken en Natuurlijke principes Biomimicry Centre
modellen maken we de verdieping naar wat dit betekent voor onze maatschappij en organisaties.
Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry  modellen en technieken voor techniek en gedrag.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als bestuurder/manager/directeur en uw visie op de toekomst centraal.
Tijdens de praktijksessie gaat u de business case Organisatie van de toekomst uitwerken en analyseren, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een nieuwe strategieën en business modellen.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor bestuurders, directeuren en managers die hun organisatie toekomstbestendig willen maken. U bent bereid nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van technologie,  innovatie, toekomstvisie en organisatie-oplossingen. U heeft een HBO- of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan inzichten om te kunnen sturen en adviseren op het gebied van toekomstige ontwikkelingen? Heeft u het idee dat technologische innovatie en de implementatie van de ICT-oplossingen anders kan en moet? Wilt u voor uw organisatie de visionair zijn? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten Future Proof Tech & Trends biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. De opleiding Future Proof Tech & Trends komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Future Proof Tech & Trends. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Nieuwe ontwikkelingen en continu veranderende markten door wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een visionaire sturing. Nieuwe ontwikkelingen vragen om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u helemaal technisch onderlegd en voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

20 februari: Future World, nieuwe business modellen en strategieën

5 maart: Blockchain, drones en 3D-printen

19 maart: Artificial intelligence, machine learning, Internet of Things, en Software Robotics

2 april: Cultuur, transformatiemanagement, organisatie

16 april: Agile, scrum, lean en security

30 april: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.399,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 210,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “Biomimetic Design Method for Innovation and Sustainability” geschreven door Y. Helfman Cohen en Y. Reich, “LCA- A practical guide for students, designers and business managers” geschreven door J.G. Vogtländer, “Environmental Life Cycle Assessment” geschreven door Olivier Jollie, “Cradle to Cradle” geschreven door Michael Braungart & William McDonough en “The Environmental Design Pocketbook” geschreven door Sofie Pelsmakers . Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 475,- exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs.