Manager of the Future

Biomimicry Centre verzorgt vanaf 9 april 2020 de:

Opleiding tot Manager of the Future (MOTF, 42 PE-punten)

De manager of the future coacht en faciliteert. De organisatie van de toekomst is wendbaar en veerkrachtig. Hoe houdt u grip en waar laat u los?

Manager of the Future is een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in Future Management. Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie? Hoe vindt u een balans tussen strategie, innovatie en organisatie? U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Manager of the Future de organisatie te begeleiden naar de toekomst.

Inhoud

Waardenkompas Biomimicry CentreDe Manager of the Future zoekt verbinding en vertrouwt op zijn/haar instinct. De biomimicry technieken en modellen helpen bij het vinden van handvatten voor het begeleiden van de organisatie naar de toekomt.
Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie.
De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken geven u inzicht in de groepsdynamiek.
Bij de opdrachten staan uw ervaringen als manager/leidinggevende en uw visie op de toekomst centraal.
Tijdens de praktijksessie gaat u een business case uitwerken en analyseren, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een visie op management- en organisatieontwikkelingen.

Opbouw, tijdsduur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de trainingsbijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die (gaan) werken in dynamische netwerkorganisaties; de organisaties van de toekomst. U bent bereid nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van organisatie-inrichting, gedrag, samenwerking, wendbaarheid en mensgericht werken.
U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om te managen? Zoekt u handvatten waarmee u als leidinggevende waarde kunt creëren? Heeft u het idee dat de organisatie van werk en functies anders kan en moet? Dan is deze opleiding iets voor u!

PE-punten

42 PE-punten Manager of the Future biomimicryWij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Certificaat

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Manager of the Future. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Het in control blijven in continu veranderende organisaties en wijzigende maatschappelijke inzichten vraagt om een andere manier van managen en sturen. Wendbaarheid vraagt om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u helemaal voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn:

9 april 2020: De Manager of the Future, competenties en vaardigheden

23 april 2020: Trends, cultuur & transformatiemanagement

7 mei 2020: Gedrag en samenwerking

28 mei 2020: Coachen en faciliteren

11 juni 2020: De organisatie van werk in de toekomst

25 juni 2020: Praktijkdag, inclusief examen

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.499,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten.

Inschrijven 

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt € 475,- (exclusief btw), en is inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  “Firm of the Future 3.8” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus,”The Nature of Business: Redesign for Resilience” geschreven door Giles Hutchins’ “Leaders make the Future” geschreven door Bob Johansen en “Managing the Transition to a Sustainable Enterprise” geschreven door Rob van Tulder & Rob van Tilburg.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 310,- exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs