Masterclass Sustainability & Circulaire Economie

Biomimicry Centre verzorgt vanaf  5 november 2020 de:

Masterclass Sustainability & Circulaire Economie (SB&CE, 16 PE-punten)

Een sustainable businessmodel in 2 masterclasses op basis van natuurlijke modellen en technieken

Een 2-tal masterclasses over de toekomst van de circulaire economie en hoe duurzaamheid in de keten een rol krijgt. Sustainability is meer dan verantwoorden over duurzaamheid. Het is anders denken en organiseren. Van circulair terug naar lineair, maar wel op een duurzame manier. Nieuwe sustainable businessmodellen die waarde creëren en uw organisatie helpen om efficiënter en effectiever te kunnen werken.  Voorkom verspilling en verbruik minder grondstoffen, de duurzaamheid-gedachte pur sang.

Inhoud

De masterclass Sustainability & Circulaire Economie bestaat uit het doorgronden van de sustainability doelstellingen en de impact van de circulaire economie. Hoe kunt u uw verdienmodel verduurzamen en tegelijkertijd optimaliseren? Hoe kunt u daarvoor aansluiten bij uw duurzaamheidsprogramma’s? Hoe berekent u een CO₂-footprint?
Elke masterclass wordt afgesloten met een praktijk business case waarin u de opgedane inzichten kunt toepassen.
De bijeenkomsten zijn inclusief lunch zodat u, tijdens het nuttigen van een versnapering, op een ontspannen manier met elkaar in contact kunt komen.

Opbouw en tijdsduur

De totale doorlooptijd van deze masterclass is 2 blokken van 8 uur.
De stof wordt u aangereikt door ervaren docenten die zelf de materie toepassen in de praktijk.

PE-punten

16 PE-punten biomimicryDe masterclass Sustainability & Circulaire Economie komt in aanmerking voor 8 PE-punten per masterclass. Als u iedere masterclass aanwezig bent, ontvangt u 16 PE-punten.

Voor wie

De masterclass Sustainability & Circulaire Economie is bedoeld voor managers en leidinggevenden die inzicht willen krijgen in wat sustainability betekent voor organisaties. Hoe kunt u uw verdienmodel aanpassen aan de circulaire economie?
U krijgt nieuwe inzichten op het gebied van nieuwe business modellen & strategieën en product & proces innovatietechnieken aangereikt ter voorkoming van milieuverspillingen. Verder komen het doorgronden van uw ketenverantwoordelijkheid (LCA – life cycle assessment) en de verantwoording hierover (CO₂-footprint) aan de orde.

Heeft u behoefte aan het vergroten van uw kennis op het gebied van sustainability en hoe de circulaire economie een duurzame bijdrage aan de economie kan leveren? Wilt u weten hoe sustainability uw organisatie kan helpen om nog effectiever te worden? Bent u begaan met duurzaamheid en hoe organisaties daaraan een bijdrage kunnen leveren die ook nog eens commercieel verantwoord is?
Volg dan de masterclass Sustainability & Circulaire Economie!

Data en locatie

Deze masterclasses worden vanaf 5 november 2020 gegeven in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.
Elke masterclass start om 09.00 uur en eindigt om 17.30 uur.

De onderwerpen van de masterclasses zijn:

  • 5 november 2020: Sustainable Development Goals, duurzaamheid, circulaire economie, sustainable strategieën, de nieuwe sustainable businessmodellen en R-strategieën
  • 19 november 2020: Natuurlijk en lean ontwerpen, technische hulpmiddelen (Blockchain, AI, VR/AR, IoT), Life Cycle Assessment (LCA), CO₂-footprint en het SDG-Dashboard

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 1.995,- (exclusief btw).
Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten.

Inschrijven masterclass

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal. Dit bedraagt  € 120,- (exclusief btw) en is inbegrepen bij de totaalprijs.
Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Doughnut Economics” geschreven door Kate Raworth en “Nieuwe business modellen” geschreven door Jan Jonker.
Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/fris en versnaperingen betaalt u totaal € 245,00 (exclusief btw), tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

Folder: SCE